недеља, 16. октобар 2011.

Otapanje u Beogradu

Ledena kocka teška više od tri tone otopila se za dva dana usled temperaturnih razlika u beogradskom naselju Belvil, gde je bila izložena, kako bi se javnosti skrenula pažnja na posledice globalnog zagrevanja.
                                                 


Ledena kocka, postavljena u naselju Belvil u okviru akcije koja je imala za cilj da ukaže na aktuelni problem globalnog zagrevanja, otopila se za tačno dva dana, 19 sati, 48 minuta i 13 sekundi usled temperatura koje su varirale od prolećnih do zimskih.
Ledena kocka je pokazatelj da se na temperature ne može uticati, ali da se globalno zagrevanje može usporiti ukoliko čovečanstvo počne da preduzima adekvatne korake i veće napore u očuvanje planete.

Projekat je realizovala kompanija Blok 67 Asošijets u saradnji sa časopisom Nešenal džiografik Srbija (National Geographic), uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Tokom akcije, u naselju Belvil organizovane su i ekološke radionice koje su se bavile temama topljenja leda, zagrevanja atmosfere i emisije ugljen dioksida.

Edukaciji su se odazvali brojni učenici osnovnih škola koje su prepoznale značaj edukacije mladih naraštaja o aktuelnom problemu globalnog zagrevanja

Нема коментара:

Постави коментар