недеља, 30. октобар 2011.

Crnogorac VS Banka




Uđe Crnogorac u banku grada New Yorka u potrazi službenika za pozajmice. Kaže mu da ide u Evropu poslovno na dve nedelje, i želi pozajmicu od $5,000.
Službenik mu odgovori da za to treba da ostavi nekakvu garanciju, pa Crnogorac izvadi ključeve svog novog Rolls Roycea parkiranog na ulici ispred banke. Ljudi sve provere, i banka se složi da uzme auto kao garanciju za pozajmicu.
Predsednik banke i njegovi zaposleni su se svi dobro nasmejali na račun Crnogorca jer je iskoristio svoj $250,000 vrijedni Rolls kao garanciju za pozajmicu od $5,000. Zatim zaposlenik banke odveze Rolls u bankinu podzemnu garažu i parkira ga tamo. Dvije nedelje kasnije, Crnogorac se vrati, isplati dug, i još plati naknadu od $15,41.
Službenik mu kaže, "Gospodine, jako smo srećni što smo poslovali s Vama, i ova je transakcija protekla vrlo glatko, ali smo malo zbunjeni.
Dok ste bili odsutni, proverili smo vas, te smo saznali da ste multimilioner. Ono što nas zbunjuje je, zašto ste se mučili sa pozajmljivanjem $5,000?"
Crnogorac odgovori:
"A gde bih drugo u New Yorku mogao da parkiram svoj auto na dve nedelje za samo $15.41!

Нема коментара:

Постави коментар