уторак, 8. новембар 2011.

Guinnessovi rekordi

Predstavljamo neke od najčudnovatijih svjetskih Guinnessovih rekorda. Zanimljivo je da je to najprodavanija autorska knjiga kao i najčešće ukradena knjiga iz knjižnica.


Najduže uši psa izmjerene su 34,9cm za desno i 34,2cm za lijevo uho. Ove impresivne uši pripadaju Tigger-u, psu tragaču, koji je u vlasništvu Bryana i Christine Flessner, Illinois, SAD.



Sam Wakeling drži trenutni Guinnessov svjetski rekord za prijeđenu udaljenost u 24 sata na uniciklu od 453,6 km.


Cola & Mentos ukupno 1911 eksplozija – Guinessov rekord od u Riga, Latvia.


Kolekcionar satova sa ukupno skupljenih 1094 sata.


Najduže skije na svijetu ukupne dužine 534m kojima upravlja 1043 skijaša.


Najbrži vožnja na skateboardu – Douglas da Silva iz Brazila sa zadivljujućih 113 km/h


1253 Štrumpfova okupilo se u glavnoj ulica u gradu Castleblayney u Irskoj 18. srpnja 2008.



Najbolje vrijeme na 100m na sve četiri je 18,58 sekundi, a rekord je postavio Kenichi Ito (Japan).


Najteža jabuka na svijetu uzgojena je u Japanu a težila je 1,849 kg.


Kim Goodman (SAD) može ispupčiti svoje oči 12mm iz duplja.

Sledeća super-jahta




Ovo će biti sledeća super-jahta i po svemu sudeći će predstavljati hit medju jahtama kao i na okeanu.Super jahta koja se isporučuje sa svojim mini vulkanom i tropskim ostrvom.Jahta "Tropical island Paradise" ( Tropsko rajsko ostrvo) je dizajnirana od strane britanskih brodograditelja "Yacht Island Design", iz Derbija firme Derbyshire.


Ova neobična jahta je duga oko 90 metara poseduje svoj visok vulkan sa kaskadnim slapom koji se sliva u bazen
Na zadnjem delu jahte nalazi se platforma za sletanje helikoptera kao i ogromni rekreacijski deo sa nekoliko mini ostrva koji imaju ležaljke,jet ski kajake,i brodic.
Director Rob McPherson je rekao: "izgled jahte je dizajniran kako bi ostavio utisak vulkanskog ostrva,a opet jahta je zadržala savremeni izgled"


Super-jahta sa vulkanom je dizajnira je tako da na svom centralnom delu podseća i izgleda kao osamljeno rajsko ostrvo s elementima ostrva kao što su na Karibima,Indijskom okeanu ili ostrvima Polinezije.I naravno na sredini jahte je ogroman rajski bazen sa neizostavnim palmama i plažom.Ova zanimljiva i neobična cool jahta ima sve predispozicije da bude veliki tržišni hit.

Jahta "Tropsko rajsko ostrvo" može ugostiti do 10 gostiju a njena najveća brzina je 15 čvorova.Budući vlasnici kada im dosadi kupanje u bazenu s rajskim ostrvom uvek mogu isploviti na okeanska prostranstva.

Dok unutrašnjost super jahte čini pod kupolom vulkana se nalazi bioskop,bibilioteka,soba za igru,teretana,spa i VIP apartmani kojise protežu celom dužinom jahte.
Da napomenemo Iz firme Derbyshire takodje je izašla i super jahta "ulice Monaka".Za sada Jahta "Tropical island Paradise" još nije ponudjena tržištu jahti tako da joj se cena još uvek ne zna.

Zašto žene vole da se napiju pre seksa?



Nedavno sprovedeno istraživanje portala „femfresh.co.uk“, pokazalo je šokantne rezultate o navikama žena u krevetu.
Naime, istraživanje u kom je učestvovalo 3.000 žena između 18 i 50 godina starosti, pokazuje da čak 75 ispitanica voli da se napije pre seksa kako bi više uživale, a čak šest posto njih nikada nije ni imalo seks u treznom stanju.

Takođe, sve više žena se prepušta avanturama za jednu noć, a čak četiri od deset žena se ujutru ne seća imena muškarca sa kojim su provele noć.

Ketrin Lejklend, koja je sprovela ovo istraživanje, kaže da glavni razlog leži u tome što alkohol podiže samopouzdanje kod žena, ali i upozorava da bi zbog te navike žene mogle da izgube kontrolu i imaju više avantura za jednu noć.

izvor: srbijanet.rs

среда, 2. новембар 2011.

Najskuplja alkoholna pica na planeti

Mnogi od nas vole da potegnu za "dobrom casicom". Za nas iz, da kazemo, srednje klase, postoji odredjena granica u kolicini novca koji cemo izdvojiti za ovo zadovoljstvo. Medjutim, prebogati ne pitaju za to. Da li ova pica stvarno vrede toliko ili im je cena podignuta samo zbog toga sto na svetu uvek ima budala koje ce izdvojiti basnoslovne sume novca za tako nesto?


10. Flasa piva - 100$


Najjace pivo na svetu, San Adamsova "Utopija", sa procentom alkohola od cak 25%, dolazi zapakovano u interesantnu, ekskluzivnu bocu i u prodaji kosta oko 100$. Medjutim, za prvu flasu piva "Tutankamon Ale" placeno je cak 7.686 dolara. Pivo je razvijano od strane naucnika Univerziteta u Kembridzu na osnovu recepta pronadjenog na egipatskim hijeroglifima, kao i talogu pronadjenom u jednim od Tutankamonovih podzemnih odaja. Ostala piva osim prve flase prodata su za 76$ po boci.


9. Burbon - 350$



Burbon "Evan Vilijams" star 23 godine, dostigao je elitu medju alkoholnim picima prodajuci se za 350$ po flasi. Moguce ga je kupiti jedino u destileriji gde se proizvodi.


8. Konjak - 10.000 $



Velike destilerije konjaka uvek se takmice koja ce proizvesti super-ultra-mega-giga ekskluzivan konjak. Poslednji takav proizvod dosao je iz destilerije Remi Martin kao najekskluzivniji "Luis XIII" konjak - "Crni biser", a prodaje se za 10.000$ po flasi. Za razliku od obicnog Luisa XIII, Crni biser se dobija mesanjem vise od 1.200 razlicitih sorti starosti 40-100 godina. Toliko je ekskluzivan da se prodaje samo preko pozivnica, a nemoguce ga je pogledati ni na njihovom sajtu - neophodna vam je lozinka.


7. Boca sampanjca - 14.730 $



Sampanjac - jedno od najekskluzivnijih pica na svetu. 2005. godine, boca sampanjca "Metuzalema" iz 1990. godine dostigla je na aukciji cenu od 14.730 dolara. "Metuzalem" je u stvari dzinovska boca u koju stane osam klasicnih flasa od 0,7 litara, sto kada se izracuna daje cenu od 1.841 dolar po boci...


6. Rum - 54.000 $



Jamajcanski rum po ceni od 54.000 dolara? Nedavno su pronadjene cetiri boce ruma iz 1940. godine, sto je najverovatnije i uticalo da cena bude ovako visoka. Zaista nismo mislili da je rum dovoljno u trendu da dostigne ovoliku cenu.


5. Skotski viski - 75.000 $



Boca skotskog viskija "The Macallan" iz 1926. godine prodata je 2005. godine jednom juznokorejskom biznismenu po ceni od cak 75.000 dolara. Kao i mnoge stvari na ovoj listi, cena nije visoka zbog raskosne ambalaze, nego znog onoga sto je u njoj. Zelite da ga probate? Ostalo je jos par primeraka u kazinu u Atlantik Sitiju u SAD, a cena za jednu casicu je 3.300 dolara. Pa ko voli nek izvoli...


4. Flasa vina - 160.000 $



Na aukciji u Sotbiju 1985. godine, boca vina "Sate Lafit" iz 1787. godine prodata je za 160.000 dolara. Cak i bez izracunavanja inflacije, ovo je i dalje najskuplja flasa vina ikada prodata. Ali zasto toliko dati za bocu kiselog vinskog sirceta? Pa ova flasa je bila u posedu Tomasa Dzefersona, ciji su inicijali ugravirani u samu bocu...


3. Flasa Irskog viskija - 200.000 $



Pronadjena 2005. godine, ova flasa viskija potice iz Irske destilarije "Nun's Island", koja je ugasena 1908. godine. Godinama se bezuspesno tragalo za bar nekim ostatkom koji potice iz nje, sve dok se jednog dana u prodavnici pica nije pojavio covek sa flasom u ruci i pitao da li ovo mozda nesto vredi. Vredi i te kako - cak 200.000 dolara prema procenama strucnjaka! Medjutim, iako je vec dve godine na aukciji, ovaj redak primerak nije pronasao svog kupca, a ako se on i nadje, ovo ce biti najskuplja flasa viskija ikada prodata.


2. Flasa votke - 1.000.000+ $



Koliko bi ste trebali biti ludi da za flasu alkoholnog pica izdvojite milion dolara? Medjutim, votka "Diva" je zaista specijalna. Ova trostruko destilovana votka filtrirana je ugljenikom. I to ne bilo kakvim. Filtrirana je kroz komadice dijamanta! Medjutim, ono sto zaista podize cenu je rucno pravljena boca. Unutar nje nalazi se drago kamenje ciji broj i vrstu odredjuje kupac u zavisnosti od toga koliko zeli da plati za nju...


1. Flasa tekile - 1.500.000 $



Najskuplja flasa tekile ikada prodata je boca "Tekile Lej" od 0.925 l stare sest godina 100% destilovane od biljke plave agave. Tekila je bila zapakovana u bocu od ciste platine i dostigla je cenu od 225.000 dolara. Ukoliko imate "ogranicen budzet" mozete kupiti jeftiniju verziju (boca je napravljena pola-pola od zlata i platine) za 150.000 dolara. Ista kompanija je napravila i flasu od milion evra (1,5 miliona dolara) od platine i ukrasenu dijamantima, medjutim izgleda da im je uzasno tesko da je prodaju, posto nude 100.000 evra onome ko pronadje kupca. Ukoliko se proda, ovo ce biti najskuplja prodata flasa alkoholnog pica ikada na svetu. Zanimljivo kompanija nije pravila diskriminaciju u vezi toga sta se nalazi u boci, ukoliko zelite, mogu da je napune i najobicnijim konjakom...


izvor: listverse.com

Ekstremno vreme


Ekstremno vreme ukljucuje vremenske pojave koje su veoma retke i koje se javljaju veoma retko. Za ovakvo vreme su karakteristicne velike elementarne nepogode, kise, tornada, uragani, led, jaki vetrovi


















Posted in: Razno

уторак, 1. новембар 2011.

BMW UVODI ANDROID OS

BMW je prva automobilska marka koja je iPod integraciju uvela u automobile, i potpuno se posvetila iPhone konekciji, ali kao i svi ostali, presporo uvode iste funkcije u Android verziji. Ipak, stvari se menjaju sa lansiranjem My BMW Remote aplikacije za Googleov operativni sistem.
Kao što je slučaj sa iPhoneom, android aplikacija omogućava vozačima da sa udaljenosti otključavaju ili zaključavaju vozilo, određuju mu lokaciju, pristupaju funkcijama klima uređaja, svetala, sirene itd., što je vrlo zgodno kada na zakrčenom parkingu zaboravite gde ste ostavili vozilo. Pored toga, Google Local Search omogućava slanje poželjnih tačaka automobilu bez da se ulazi u navigacioni sistem.
BMW će aplikaciju uvesti krajem ove godine, i kada bude dostupna za Android, uključiće aktuelne informacije (real time) o stanju na putevima, što će takođe biti dostupno i za unapređenu iPhone aplikaciju.
Zbog čega je BMW-u bilo potrebno toliko vremena da usvoji Android, najbrže rastući operativni sistem za mobilne telefone? BMW za to krivi veliku količinu fragmentacije, kako što se tiče veličine displeja, tako i broja Android verzija širom sveta, što znači da testiranje i razvoj mnogo duže traju nego u slučaju iPhone verzije.