уторак, 1. новембар 2011.

BMW UVODI ANDROID OS

BMW je prva automobilska marka koja je iPod integraciju uvela u automobile, i potpuno se posvetila iPhone konekciji, ali kao i svi ostali, presporo uvode iste funkcije u Android verziji. Ipak, stvari se menjaju sa lansiranjem My BMW Remote aplikacije za Googleov operativni sistem.
Kao što je slučaj sa iPhoneom, android aplikacija omogućava vozačima da sa udaljenosti otključavaju ili zaključavaju vozilo, određuju mu lokaciju, pristupaju funkcijama klima uređaja, svetala, sirene itd., što je vrlo zgodno kada na zakrčenom parkingu zaboravite gde ste ostavili vozilo. Pored toga, Google Local Search omogućava slanje poželjnih tačaka automobilu bez da se ulazi u navigacioni sistem.
BMW će aplikaciju uvesti krajem ove godine, i kada bude dostupna za Android, uključiće aktuelne informacije (real time) o stanju na putevima, što će takođe biti dostupno i za unapređenu iPhone aplikaciju.
Zbog čega je BMW-u bilo potrebno toliko vremena da usvoji Android, najbrže rastući operativni sistem za mobilne telefone? BMW za to krivi veliku količinu fragmentacije, kako što se tiče veličine displeja, tako i broja Android verzija širom sveta, što znači da testiranje i razvoj mnogo duže traju nego u slučaju iPhone verzije.

Нема коментара:

Постави коментар